Novice

WITTMANN BATTENFELD na sejmu FAKUMA 2014
Zastopstvo

WITTMANN BATTENFELD na sejmu FAKUMA 2014

Pod motom “be smart”, bo WITTMANN BATTENFELD na letošnjem sejmu FAKUMA med 14. In 18. oktobrom, zainteresiranim obiskovalcem predstavil pametno tehnologija brizganja, v kombinaciji z ultra-modernimi procesi. Razstavljena bo celotna Power SerijaPowerSeries – kateri bo dodana tudi linija SmartPower.
Vrhunec predstavitve: nova linija SmartPower!.


“Be smart” – skladno s tem motom, WITTMANN BATTENFELD predstavlja noviteto, ki je razred zase: novi SmartPower – prvič predstavljena na sejmu Fakuma 2014. SmartPower, standardno opremljena s servo hidravličnim pogono, je najlajši član naših PowerSeries strojev. Na pameten način, združuje prednosti hidravličnih strojev, z lastnosti polno električnih strojev: energijska učinkovitost, natančnost, prijaznost do uporabnika, kompaktnost, visoko hitrost, čistost – torej vse kar si pri stroju želite.

Preprosto pametno (Simply Smart!).

Nova linija SmartPower – dobavljivi od Januarja 2015 bo na voljo od 25 do 120 ton zapiralne sile – bon a sejmu prikazana v dveh različica, in sicer 60 in120-ton sile zapiranja.. Na stroju SmartPower 60/210, bomo proizvajali ojnico za kompresor iz poliamida na 8-gnezdnem orodju (Greiner Assistec, Austria). Wittmann WS80 servo odjemalec dolivkov, tudi novost, bo odvzemal končne izdelke ter jih odlagal na transportni trak. Na drugem SmartPower stroju120/350, bomo proizvajali držalo nalivnika iz LSR (tekoči silikon) na 4-gnezdnem orodju (Elasmo Systems, Austria). Uporabljena tehnologija na orodju omogoča brizganje LSR izdelkov brez doliva, skorajda brez grebenov, brez odpada in popolno avtomatizacijo. Zaradi njihove posebne oblike, se nosilci nalivnikov z lahkim pritiskom samodejno prisesajo in poravnajo na katerokoli gladko površino. Nosilci se samodejno odvzamejo, odložijo in napolnijo s pomočjo Wittmann servo robota W818T.

Pametno mikro brizganje LSR

Na stroju MicroPower bo prikazana še ena demonstracija LSR brizganja posebno razvita za brizganje mikro in nano komponent. S prikazom brizganja mikro komponent iz LSR, bo mogoče videti možnosti obdelava tekočega silikona, ki je vse bolj pridobiva na pomenu. Na MicroPower 15/10, bomo izdelovali lečena orodju proizvajalca Awetis, Nemčija, iz 2-komponentnega materiala LSR, proizvajalca Momentive,Nemčija. Material bo na brizgalno enoto dobavljala dozirna črpalka EMT Dosiertechnik, Nemčija, iz dveh 1 litrskih kartuš. Površina delov bo vtisnjena z mikro strukturami, ki so lasersko vgravirane v kalup. Razstavljen stroj bo izveden kot popolna proizvodna celica v pogojih čiste sobe (full-fledged clean-room production cell), opremljen z vrtljivo mizo, robotom, integriranim optičnim nadzorom kakovosti, modulom za čisto sobo (razred 6 / ISO 14644-1) Vse komponente so izbrizgane, preverjene in odložene v pogojih čiste sobe.

Lahko in lepo – iz proizvodnje, ki varčuje z viri

Pametno ‘’ angl. Smart’’ je tako v smislu kakovosti površine in proizvodne tehnologije, lahko tudi opis za avtomobilske dele notranje opreme, proizvedene s tehnologija strukturirane pene, v sodelovanju s podjetjem Schaumform, Nemčija, na stroju EcoPower 240/1330. Pri tej aplikaciji, sta procesa WITTMANN BATTENFELD CELLMOULD® in BFMOLD® kombinirana s HiP (High Precision Opening) odpiralnim programom, ki omogoča proizvodnjo lahkih izdelkov iz strukturirane pene z visoko kakovostjo površine. Temperirna naprava za varioterm proces je krmiljena neposredno preko krmilnika stroja. Aplikacija prikazana na ekranu stroja je rezultat sodelovanja med podjetjema Schaumform in WITTMANN BATTENFELD.

CELLMOULD® je WITTMANN BATTENFELD proces izdelave component iz strukturirane pene, kjer se dušik dodaja meposredno na brizgalni cylinder, med postopkom plastifikacije. Celotna tehnologija stroja, vključno z brizgalno enoto, injektorji, regulatorjem in generatorjem plina, je plod razvoja in izdelave s strani podjetja WITTMANN BATTENFELD. Aplikacija varioterm tehnologije VARIOMOULD® v kombinaciji s posebnim visoko natančnim programom za odpiranje, omogoča proizvodnjo atraktivnih, zelo lahkih, visoko kakovostnih izdelkov. Energijsko učinkovit polno električni stroj EcoPower je opremljen z robotom Wittmann W822.

MacroPower – pametni veliki stroj WITTMANN BATTENFELD s ‘’sendvič’’ tehnologijo

Kompaktni, veliki stroj WITTMANN BATTENFELD, MacroPower 450/5100H/2250Y s sendvič tehnologijo, zaokrožuje nabor razstavnih strojev PowerSeries, ki bodo predstavljeni na sejmu Fakuma 2014. Prilagodljiva funkcionalnost strojev MacroPower se kaže s proizvodnjo “Lechuza” samozalivalnih cvetličnih lončkov iz PP-ja, na 1-gnezdnem orodju proizvajalca Geobra Brandstätter, Nemčija. Cvetlični lonček je izdelan v kompozitni senvič tehnologiji s kompaktno lupino, penjeno sredico in atraktivno površino. Izdelki bodo odvzeti in odloženi na transportni trak z novim WITTMANN robotom ProSeries W843 pro. Posebna prednost WITTMANN BATTENFELD sendvič tehnologija je prilagodljiva možnost uporabe sendvič brizganja ali standardnega 2-komponentnega brizganja, ter zaradi kompaktne in odprte zasnove stroja, zelo enostavna zamenjava šobe in cilindra.

Pametnejša storitev za naše stranke z opcijo Web-Service 24/7


Razstavni program podjetja WITTMANN BATTENFELD pa zaokrožuje predstavitev opcije Web-Service 24/7. Web-Service 24/7 je online storitev, ki jo nudi WITTMANN BATTENFELD, in je na voljo 24 ur / 7 dni na teden. Obiskovalci sejma FAKUMA bodo imeli možnost spoznati delovanje storitve Web-Service 24/7 preko žive povezave s servisnim centrum, postavljenim prav posebaj za ta namen. Servisni center bo ponujal tudi informacije o drugih stroritvah WITTMANN BATTENFELD, kot so podpora kupcem, aplikativne tehnologije, šolanja uporabnikov, ter nova storitev MES (Manufacturing Excellence System).

WITTMANN BATTENFELD

WITTMANN BATTENFELD, podjetje skupine WITTMANN Group iz Kottingbrunna v Avstriji je eno vodilnih podjetij za proizvodnjo strojev za brizganje plastike. Z mrežo lastnih prodajnih in servisnih podjetij, kot tudi zastopnikov v 60 državah sveta, ponuja WITTMANN BATTENFELD optimalno podporo svojim kupcem na vseh področjih tehnologija brizganja plastike. S svojo inovativno močjo, visoko natančnostjo in maksimalno osredotočenostjo na dobrobit kupcev, se WITTMANN BATTENFELD izkazuje kot verodostojen poslovni partner.

Obiščite nas na sejmu Fakuma 2014, hala B1/prostor 1204 od 14. oktobra do 18. oktobra 2014 (Friedrichshafen, Nemčija). Predstavniki podjetja ROBOS d.o.o. vam bodo na voljo vse dni trajanja sejma.

Zadnje novice

Sejem FAKUMA 2021
Robos VIBA orodjarna
ZAPOSLITEV
CroatianEnglishMacedonianSerbianSlovenian