Polži, cilindri, konice polžev

Brixia - Polži, cilindri, konice polžev

Podjetje Robos je uradni zastopnik podjetja Brixiaplast, ki je največji italijanski proizvajalec nadomestnih rezervnih delov za brizgalne enote. Po originalnih načrtih lahko ponudimo kakovostne dele po zelo konkurenčnih cenah za stroje Battenfeld, Engel, Demag, Arburg, Negri Bossi, BMB Biraghi, Dr.Boy ter za ostale evropske proizvajalce strojev za brizganje plastike. Prodajni program podjetja Brixiaplast obsega proizvodnjo novih artiklov na podlagi tehnične dokumentacije oz. obstoječih vzorcev ali obnovitev delov.

Polžni vijaki

Polžni vijak kot najpomembnejši element v procesu plastificiranja s pravilno izbrano geomterijo dosega homogenost in visoko kvaliteteten proizvod, hkrati prispeva k ekonomski učinkovitosti, zmanjšanju odpada v procesu brizganja, zmanjšanju ciklusnega časa in končno k varčevanju energije. Temeljni karakteristiki polžnih vijakov sta visoka stopnja plastificiranja in homogeno topljenje termoplastičnega materiala. Strokovnjaki v Brixi so skozi leta izkušenj in potreb strank razvili različne tipe polžnih vijakov, ki odgovarjajo vsem tipom termoplastičnih materialov. Najpogosteje uporabljeni so polžni vijaki za splošno uporabo, s katerimi se dosega kvalitetne rezultate skoraj z vsemi obstoječimi materiali. V svojem proizvodnem programu pa Brixia ponuja tudi specialne izvedbe vijakov, ki odgovarjajo specifičnim lastnostim uporabljenih materialov za brizganje.

Cilindri

V procesu brizganja je cilinder izjemno pomemben, saj predstavlja moč in varnost za vse ostale komponente brizganja. V Brixi uporabljajo najnovejšo opremo za centrifugiranje, s katerim se doseže učinkovita in homogena razporeditev uporabljenih materialov. Na voljo je širok spekter bimetalnih cilindrov, ki ustrezajo različnim tipom uporabe. Cilindri so narejeni iz različnih materialov, za katere ima Brixia pridobljene vse ustrezne certifikate.

Konice polžnih vijakov

Na podlagi dolgoletnih izkušenj so v podjetju Brixiaplast razvili različne tipe in prevleke za konice, ki odgovarjajo specifičnim zahtevam. Za konice, odporne na obrabo in korozijo, so razvili pet vrst prevlek, ki odgovarjajo zahtevam naših kupcev. Glede na obliko so na voljo standardne, mešalne in kroglične konice.

CroatianEnglishMacedonianSerbianSlovenian