Novice

Težke komponente za živahne ribe
Zastopstvo

Težke komponente za živahne ribe

»Aquafarming« ali akvakultura je oznaka na mnogih nalepkah rib in ribjih izdelkov v trgovinah. Popotniki, ki so kdaj leteli prek obalnih območij Skandinavije, Latinske Amerike ali azijskih otokov, so lahko opazili izredno rast te industrijske panoge v zadnjih letih, saj so iz letala jasno vidne ribje farme, ki se v obalnih vodah raztezajo v obliki skupin pravokotnikov ali krogov.

Eden najpomembnejših proizvajalcev je norveški Akva Group. Njegove krožne ribje kletke s premeri od 13 do 64 metrov so izdelane iz mrež, visečih s krožnega splava, ki je hkrati tudi servisna ploščad. Splav je narejen iz dveh koncentričnih krogov iz HDPE-cevi, ki so vodotesno zvarjene in pritrjene z držali. Ta držala so izdelana iz HDPE z injekcijskim brizganjem in tehtajo do 50 kg. Izdeluje jih norveško družinsko podjetje PLASTO v Andalsnesu. Brizgalka z veliko prostornino, potrebna za ta namen, je plod razvoja podjetja Wittmann Battenfeld v tesnem sodelovanju s podjetjem PLASTO. Ena od glavnih zahtev je bila, da oprema temelji na standardnem modelu stroja, ki je brez bistvenih sprememb uporaben tudi za izdelovanje drugih, manjših komponent. Fiksni parameter na seznamu zahtev je bila izdelava kosa iz HDPE, ki tehta 50 kg, stroj pa naj bi zmogel tudi izdelavo težjih kosov.

Plasto je predstavil koncept, na prvi pogled morda nenavaden, a je očitno dozorel kot rezultat mnogih posvetovanj. Battenfeldov vodja projekta Edmund Kirsch pravi: »Po podrobni analizi velikosti in mas pri držalih smo vedeli, da bi na področju zapiralne sile zadoščal stroj s 1000 t sile, da pa bo na brizgalni strani potrebna posebna rešitev. Zato smo izbrali MacroPower kot osnovni model s preizkušeno dvoploščno zapiralno enoto v povezavi z največjo ustrezno brizgalno enoto s 165-mm polžem. PLASTO je predlagal, da bi maksimalno kapaciteto brizganja 14.433 cm3 z dodatnim modulom v obliki zbiralnika na batu povečali na potrebno prostornino okoli 85.000 cm3. Pri tem je aktivno sodeloval tako, da je pripeljal dodatnega partnerja, portugalskega proizvajalca opreme PLASDAN. Ta je prispeval napravo, znano pod imenom »shot pot«, 250-mm batno injekcijsko enoto s teoretično prostornino vbrizga 66.000 cm3. To batno enoto, ki deluje prek dveh hidravličnih valjev, naj bi namestili na fiksne pritrditve nad plastificirnim agregatom in jo povezali s tokom taline, ki prihaja iz brizgalne enote stroja, z razdelilnim ventilom.« Ta ventil usmerja tok taline iz brizgalne enote stroja v batni zbiralnik, ki se tako napolni. Za ta namen se uporabi sekvenčni proces, torej se več zaporednih plastificirnih taktov usmeri v »shot pot«. Za to nalogo so izbrali sekvenčni proces namesto običajnejše intruzijske metode, ker je tako kakovost taline boljša. Za dele iz HDPE, ki tehtajo do 47 kg, se forma napolni samo z batnim agregatom. Za dele z večjo maso pa se najprej napolni batni zbiralnik, nato se vbrizga maksimalni vbrizg injekcijske enote, ki mu nato sledi vbrizg iz batnega agregata.

Vzporedno s tem procesom vbrizgavanja enota s polžem lahko po potrebi doda še dodatni volumen taline. Tako je maksimalna kapaciteta vbrizga 94,8 litra ali 68 kg HDPE. Pomembno je še, da stroj lahko deluje tudi kot standardni stroj brez enote »shot pot«. Vsi načini delovanja se nastavljajo s krmilnim sistemom WITTMANN BATTENFELD UNILOG B6.

OBJAVLJENO V IRT3000

Zadnje novice

Sejem FAKUMA 2021
Robos VIBA orodjarna
ZAPOSLITEV
CroatianEnglishMacedonianSerbianSlovenian