Novice

Sejmi

Mednarodni Industrijski Sejem Celje 2022

ROBOS in Wittmann Group na sejmu MIS Celje 2022

Na Mednarodnem industrijskem sejmu v Celju bomo prikazali strokovne rešitve s področja trajnosti in digitalizacije opreme za predelavo plastike.

Od 5. do 8. aprila 2022 bomo obiskovalcem Mednarodnega industrijskega sejma v Celju na razstavnem prostoru št. 27 v hali K predstavila ultra moderno, energetsko učinkovito tehnologijo brizganja plastike.

Slovenski in regionalni trg je zaradi svojega stalnega, stabilnega razvoja zelo zanimiv za skupino WITTMANN. Mednarodni industrijski sejem v Celju je torej ustrezna platforma,
da skupina WITTMANN skupaj s podjetjem ROBOS (uradnim prodajnim in servisnim zastopnikom za Slovenijo in ostale ex-YU države), zainteresiranim obiskovalcem predstavi najnovejšo tehnologijo brizganja na področju strojev, avtomatizacije in periferne opreme.

Na sejmu bo med drugim predstavljen model stroja Smartpower Ingrinder. Proizvodna celica je sestavljena iz stroja servohidravlične serije SmartPower 60/210, integriranim odjemalca dolivkov, vakuumskim transporterjem in integriranim mlinom za reciklažo. Na stroju se bo proizvajal lonček s pokrovčkom iz PS-a, na 2+2 gnezdnem orodju. Odjemalec dolivkov WP50 WITTMANN z vrtljivim pogonom odstrani dolivek in ga spusti v Wittmann mlin G-Max, ki je integriran v proizvodno celico. Material, ki ga reciklira mlin, se nato z vakuumskim transporterjem FEEDMAX S3net transportira v lijak stroja. Vakuumski transporterji WITTMANN, opremljeni z dvokomponentno kretnico, omogočajo izmenično dodajanje originalnega materiala ter mletega materiala v izbranem razmerju, kar z izpustom v lijak ustvari homogeno mešanico primerno za nadaljnje brizganje..

Koncept Ingrinder je zasnovan za manjše modele strojev za brizganje iz serij EcoPower in SmartPower, saj se ti stroji uporabljajo zlasti skupaj z orodji, ki vključujejo tehnologijo hladnega dolivka, s čimer se proizvajajo dolivki, ki jih je potrebno bodisi zmleti ali pa predelati v in-line sistemu za recikliranje za nadaljnje brizganje. Za izravnavo nihanj viskoznosti znotraj posameznega cikla, ki jih povzroča recikliran material, se na stroju uporablja programski paket WITTMANN BATTENFELD HiQ Flow. S HiQ Flow se nihanja viskoznosti, zaznana med fazo vbrizgavanja, aktivno popravljajo neposredno znotraj tekočega cikla.

Poleg omenjenih eksponatov bo na interaktivni prikazovalni plošči nazorno ilustrirana, lahko razumljiva predstavitev, kako integrirati robote ter ostalo periferno opremo Wittmann v krmilni sistem stroja  UNILOG B8. Tako bodo obiskovalci dobili priložnost, da se na lastne oči prepričajo o prednostih rešitve WITTMANN za Industrijo 4.0, znane kot WITTMAN 4.0.

Na sejmu v Celju bo predstavljena tudi ostala periferna oprema in rešitve iz nabor temperirnih naprav, sušilcev, dozatorjev, regulatorjev pretoka, hitrih in multi spojk RTC, nadomestni deli za plastificirne enote Brixia, ter ostala ponudba iz prodajnega programa Robos.

Vljudno vabljeni!

CroatianEnglishMacedonianSerbianSlovenian